Podchod na Trnavskom mýte chcú opraviť

16.12.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Nové Mesto chce prevziať do správy podchod na Trnavskom mýte od hlavného mesta a komplexne ho zrekonštruovať. Cieľom je stav, v akom je podchod na Hodžovom námestí v centre Bratislavy.

Novomestskí miestni poslanci o tom v minulosti prijali uznesenie. "Kapacity rozpočtu neumožňujú mestu, aby sa podieľalo bežnými alebo kapitálovými výdavkami na modernizácii podchodu. V priestore je treba napríklad vymeniť eskalátory, stropné svietidlá, problém je so zvrškami električkovej trasy," priblížil novomestský a mestský poslanec Libor Gašpierik (SDKÚ-DS). Mestská časť by mohla formou partnerstva so súkromným sektorom nájsť investora, ktorý by investoval do podchodu za určitý dlhodobý nájom, boli by tam služby pre občanov, dodal Gašpierik.

Bratislavský primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD) dostal žiadosť o zverenie podchodu do správy od novomestského starostu Rudolfa Kusého (nezávislý). Je to priestor, kde sa stretávajú mestské časti Nové Mesto a Ružinov," vysvetlil primátor s tým, že najprv očakáva rokovanie a dohodu oboch MsČ. Keď budú miestne samosprávy pripravené, primátor predloží materiál na schválenie mestským poslancom.

(TASR)

Páčil sa vám článok?