Zdanené bude aj zásobovanie pešej zóny

15.12.2011
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto od nového roka zdaní aj zásobovanie prevádzok v pešej zóne. Rozhodli o tom v utorok 13. decembra 2011 poslanci miestneho zastupiteľstva, keď schválili nové sadzby za vjazd a zotrvanie motorového vozidla v historickej časti mesta.

Týka sa to vjazdu zásobovacích vozidiel, s ktorými sa na základe zmluvného vzťahu v čase od 6,00 do 9,00 h zabezpečuje zásobovanie prevádzok v historickej časti mesta, keď denná sadzba dane bola stanovená na 2,70 eur a paušálna sadzba na kalendárny rok 600 eur. Staré Mesto tým fakticky zrušilo poslednú možnosť nezdaneného vjazdu do historického jadra mesta. Od tejto zmeny si staromestská samospráva sľubuje v budúcom roku nárast príjmov o zruba 140 tisíc eur.

Mestská časť Staré Mesto tiež upravila niektoré sadzby dane za užívanie verejného priestranstva. Najvýraznejšie sa zvýšila daň za reklamné a propagačné zariadenia z 5 na 10 € za štvorcový meter a deň. Samospráva akceptovala pripomienku občana, ktorý navrhol na rovnakú výšku 10 € zvýšiť aj sadzbu za umiestnenie telefónnej búdky, keďže v nich už nie sú telefónne automaty, ale zostali reklamným zariadením.

(brn)
Páčil sa vám článok?