Do parlamentu chcú ísť opäť aj miestni politici

16.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

Blížiaci sa termín predčasných parlamentných volieb aktivizuje aj niektorých miestnych politikov. Chcú sa totiž opäť dostať do Národnej rady SR, pričom naďalej chcú vykonávať aj funkcie v samospráve mestských častí, mesta či kraja.

Primátor Milan Ftáčnik (Smer-SD) uviedol, že neuvažuje o kandidatúre do Národnej rady SR. Chce sa v najbližších troch rokoch sústrediť na výkon funkcie primátora, pretože mesto si podľa neho vyžaduje človeka na 100 percent.

Riaditeľ bratislavského magistrátu Viktor Stromček (Smer-SD) je súčasne aj poslancom republikového parlamentu. Zatiaľ sa odmietol vyjadriť, či bude opäť kandidovať, nie je však vylúčené, že v marci sa nebude uchádzať o priazeň voličov. Hovorí sa, že na kandidátke Smeru-SD by sa mohol objaviť Martin Borguľa, ktorý už je staromestským, mestským aj krajským poslancom.

Kandidovať opäť chce aj starostka Starého Mesta Tatiana Rosová (SDKÚ-DS), ktorá už je aj poslankyňou Národnej rady SR. Na rozdiel od primátora Bratislavy, ktorý si myslí, že mesto si vyžaduje človeka na 100 percent, Rosová tvrdí, že zvláda obe funkcie. Jej kandidatúra však nie je celkom istá, pretože v SDKÚ-DS ju čakajú ešte stranícke primárky. Z prostredia strany prenikli úvahy, že jej opätovná kandidátúra by mohla poškodiť stranu najmä medzi bratislavskými voličmi. Niektorí stranicki kolegovia jej vyčítali najmä starostovský plat, ktorý bol začiatkom roka vôbec najvyšší v samospráve na Slovensku a vyšší, ako mala predsedníčka vlády.

V novom straníckom tričku chce kandidovať do republikového parlamentu aj Rosovej zástupca - staromestský a mestský poslanec Peter Osuský, ktorý je aj poslancom Národnej rady a súčasne staromestským vicestarostom na plný úväzok. Ten však už nebude kandidovať za konzervatívnu OKS, ale za liberálnu SaS.

(pol)
Páčil sa vám článok?