Nové Mesto má peniaze na opravu strechy školy

4.11.2011
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava-Nové Mesto získala od ministerstva školstva 117 000 eur na opravu strechy Základnej školy a materskej školy na Odborárskej ulici. TASR o tom informoval novomestský hovorca Marek Tettinger.

Tento balík peňazí predstavuje jednu z najvýznamnejších úprav tohtoročného rozpočtu, ktorú vo štvrtok (3.11.) schválilo novomestské miestne zastupiteľstvo. "Vďaka dotácii odstránime zrejme jednu z posledných azbestových striech na slovenských školách," informoval starosta Rudolf Kusý.

Príjmy rozpočtu oproti pôvodnému plánu navýšila, v daňovej oblasti, predovšetkým úhrada pohľadávky dane z nehnuteľností vo výške 50.000 eur od spoločnosti Koliba Production. Nedaňové príjmy navýšili najmä príjmy z pokút a penále (93.000 eur) a príjmy z inzercie v časopise Hlas Nového Mesta (31.000 eur).

V nadväznosti na vyššie príjmy sa zvyšujú aj výdavky - oproti schválenému rozpočtu o 378.000 eur na sumu 14,2 milióna eur. Úpravy sa týkajú predovšetkým kapitoly bývania a občianskej vybavenosti a Strediska kultúry. Aj napriek úpravám ostáva rozpočet Nového Mesta prebytkový, mestská časť predala akcie Dexia banky, vďaka čomu zinkasovala 752.000 eur.

(TASR)

Páčil sa vám článok?