Poslanci neodvolali riaditeľov BKIS a STaRZ

27.10.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské mestské zastupiteľstvo neschválilo dnes odvolanie súčasných riaditeľov dvoch mestských organizácií. Išlo o Vladimíra Greža z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS) a Jozefa Chynoranského zo Správy telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR Bratislavy (STaRZ).

Bratislavský primátor Milan Ftáčnik (Smer-SD) po týchto hlasovaniach stiahol návrhy na odvolanie a vymenovanie šéfov Generálneho investora Bratislavy, Pamingu - Mestského investora pamiatkovej ochrany a Marianumu - Pohrebníctva mesta Bratislavy. Hlasovaniu predchádzala debata medzi poslancami o výberových konaniach, komisiách a jednotlivých kandidátoch, v ktorej odzneli aj osobné invektívy medzi niektorými poslancami. Navrhnutí nominanti na posty piatich riaditeľov vzišli ako výsledky práce výberových komisií.

"Body som stiahol z rokovania pretože vôbec nerozumiem rozhodnutiu poslancov. Chápal som diskusiu pri BKIS, kde niektorí poslanci povedali, že by nemal byť vymenený riaditeľ. V STaRZ-e je výmena potrebná, na tom je zhoda, a zrazu dali prednosť politickému prístupu pred odborným," reagoval po hlasovaní Ftáčnik. Podľa neho akoby poslanci nechceli prijať princíp demokratických výberových konaní a bránia politický prístup. Bratislavský primátor má záujem rokovať s poslancami a na základe toho sa rozhodne, či budú výberové konania.

Klub SDKÚ-DS a Most-Híd vystúpil pred rokovaním so spochybnením nominácií na posty riaditeľov, napríklad BKIS či Pamingu. Predseda klubu Ivo Nesrovnal je prekvapený, že primátor stiahol z rokovania body o nominantoch do ďalších troch mestských podnikov, "asi nie je spokojný s výsledkom hlasovania poslancov". Dodal, že budú hovoriť s primátorom, ako ďalej riešiť situáciu. Na margo invektív v rozprave Nesrovnal uviedol, že takáto miera urážok v tomto volebnom období ešte nebola.

(TASR)

Páčil sa vám článok?