Aktivisti žiadajú od primátora informácie o PKO

25.10.2011
0
Páčil sa vám článok?

Aktuálne otázky o stave kauzy Parku kultúry a oddychu (PKO) poslali občianski aktivisti primátorovi Bratislavy Milanovi Ftáčnikovi (Smer-SD) v otvorenom liste, ktorý zverejnili.

Zaujíma ich, ako sa mesto stará o svoj majetok - PKO, ako sa plní uznesenie mestského zastupiteľstva z júna 2011 o PKO, kedy chce hlavné mesto prebrať budovy PKO do správy. Ďalej, aké právne kroky podnikla samospráva v kauze PKO a aké pozemky ponúkla investorovi - spoločnosti Henbury Development, ktorá je majiteľom pozemkov pod PKO, na výmenu.

"Od schválenia uznesenia mestského zastupiteľstva o PKO v júni uplynulo viac ako štvrť roka. Z pohľadu verejnosti sa za ten čas s PKO neudialo nič a to nás znepokojuje," uvádzajú okrem iného v liste Matej Vagač, Ľubica Trubíniová, Ivan Bútora, Soňa Párnická, Katarína Šimončičová a Jakub Ďurinda.

Podľa uznesenia mestských poslancov má primátor zabezpečiť uvedenie PKO do prevádzky v súlade s jeho využívaním do decembra 2010, či navrhnúť investorovi zámenu pozemkov v areáli PKO s pozemkami mimo dotknutého územia - nábrežia PKO. Poslanci súhlasili s vyhlásením stavebnej uzávery v tejto lokalite po dobu obstarávania územného plánu zóny až do jeho prijatia.

Mestské zastupiteľstvo má na programe 27. októbra 2011 aj informáciu o stave rokovaní s Henbury Development.

(TASR)

Páčil sa vám článok?