Mesto zverejnilo mená víťazov výberových konaní

20.10.2011
0
Páčil sa vám článok?

Magistrát hlavného mesta zverejnil mená víťazov výberových konaní na riaditeľov piatich mestských organzácií - BKIS, GIB, Marianum, Pamingu a STaRZ. Návrhy na ich vymenovanie predloží primátor na rokovanie mestského zastupiteľstva vo štvrtok 27. októbra 2011.

Výberové konanie na riaditeľa Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS) vyhral Mgr. Tomáš SZABO. Naposledy pracoval v súkromnej sfére ako konateľ spoločnosti Internationale, s.r.o., a predseda dozornej rady spoločnosti Priemyselný park Kopčany, a.s.. Predtým pôsobil ako právnik, prokurátor a advokát. Vo funkcii by mal nahradiť doterajšieho riaditeľa BKIS Vladimíra Greža.

Výberového konania sa zúčastnili:

  • 1. kolo: Mgr. Martin Gajdoš, Ing. Vladimír Grežo, Ing. Miroslav Ivan, Ing. Peter Mrva, Ing. Pavol Murín, Ing. Ján Nemec, Mgr. Tomáš Szabo, Mgr. Juraj Ulický, Mgr. Pavol Urban
  • 2. kolo: Ing. Vladimír Grežo, Ing. Pavol Murín, Mgr. Tomáš Szabo

Výberové konanie na riaditeľa príspevkovej organizácie celomestského charakteru Generálny investor Bratislavy (GIB) vyhrala Ing. Dana ZÁLEŠÁKOVÁ. V tomto mestskom podniku pôsobí od roku 1987, od decembra 2010 bola povedrená vedení GIB.

Výberového konania sa zúčastnili:

  • Ing. Vladimír Drietomský, Ing. Arch. Tomáš Jurdák, Ing. Dana Zálešáková

Výberové konanie na riaditeľa príspevkovej organizácie MARIANUM - Pohrebníctvo mesta Bratislavy vyhral Ing. Jozef HLUŠEK. Naposledy pôsobil ako manažér správy majetku v súkromnej spoločnosti Spirall Solutions Service, s.r.o., BRatislava, predtým bol prevádzkový manažér v spoločnosti Nemocničná, a.s., Malacky.

Výberového konania sa zúčastnili:

  • Ing. Jozef Hlušek, Ing. Mário Partl, JUDr. Mgr. Miloslav Hrádek, LL.M., Ing. Peter Piroha, PaedDr. Martin Puhovich

Výberové konanie na riaditeľa príspevkovej organizácie PAMING - Mestský investor pamiatkovej obnovy vyhral Ing. arch. Andrej PETREK. V súčasnosti pôsobí ako vedúci oddelenia územného plánu na Miestnom úrade vo Vrakuni, predtým bol starostom mestskej časti Staré Mesto. Začiatkom 90. rokov bol riaditeľom Mestského ústavu ochrany pamiatok v Bratislave, predtým bol inšpektorom pamiatkovej starostlivosti.

Výberového konania sa zúčastnili:

  • Ing. arch. Andrej Petrek, Ing. Mário Schwab, Ing. Dagmar Haraštová

Výberové konanie na funkciu riaditeľa príspevkovej organizácie Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR Bratislavy (STaRZ) vyhral Mgr. Jozef PUKALOVIČ. Ide o bývalého profesionálneho futbalistu ŠK Slovan Bratislava, pracuje ako koncipient v advokátskej kancelárii a popritom je spolumajiteľom agentúry Be Cool, s.r.o., ktorá organizuje Bratislavský mestský maratón či Bratislavský nočný beh.

Výberového konania sa zúčastnili:

  • Mgr. Jozef PUKALOVIČ, Ing. Marián Vereš

Výberové konania boli v závere mesiaca september a začiatkom októbra 2011. V prípade súťaže na riaditeľa BKIS komisia rozhodla, že víťaz vzíde až z druhého kola, pričom do druhého kola boli pozvaní traja najúspešnejší uchádzači z prvého, v ktorom bolo 10 záujemcov. O návrhoch na nových riaditeľov rozhodovali výberové komisie, ktoré boli zložené z odborných zamestnancov samosprávy a poslancov mestského zastupiteľstva. Zloženie jednotlivých komisií, pravidlá ich práce – rozhodovania, vzišli z rokovaní primátora so zástupcami jednotlivých poslaneckých klubov.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?