Môžu sa vyjadriť k územnému plánu

5.10.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavčania či právnické osoby pôsobiace v Bratislave môžu až do polovice novembra predkladať hlavnému mestu SR podnety a podklady na tvorbu nového územného plánu.

Magistrát pristúpil k obstarávaniu novej územnoplánovacej dokumentácie na základe júnového rozhodnutia mestského zastupiteľstva, pričom verejnosť mohla svoje podnety adresovať samospráve do začiatku októbra. Vedenie mesta však rozhodlo, že predĺži termín, aby sa do prípravy dokumentu mohlo zapojiť čo najviac subjektov a aby podnety mohli adresovať štátne či verejné inštitúcie, neziskové organizácie, spolky i samotní Bratislavčania.

V prvej fáze, pri spustení prípravy prác na definovaní nového územného plánu mesta, môžu Bratislavčania prezentovať svoj vlastný pohľad na možný investičný rozvoj mesta, na pravidlá týkajúce sa napríklad maximálnej výškovej zástavby konkrétnych území, ochrany parkov, zelených plôch či požiadaviek na podporu verejných investícií. Podnety je možné doručiť osobne do podateľne bratislavského magistrátu na Primaciálnom námestí, poštou, alebo mailom.

Pre zapojenie občianskej i odbornej verejnosti do nového územného plánu mesta pripravila samospráva počas týždňa miestnej demokracie odborný workshop, ktorý bude 13. októbra 2011 od 16.00 h v Justiho sieni bratislavského Primaciálneho paláca.

(brn)

Páčil sa vám článok?