Možno podávať podnety do územného plánu mesta

3.10.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavčania i právnické osoby pôsobiace na území slovenskej metropoly môžu do polovice novembra predkladať hlavnému mestu SR svoje podnety, podklady na tvorbu nového územného plánu. Pôvodný termín bol začiatok októbra. Vedenie mesta však rozhodlo, že termín predĺži.

"A to hlavne z dôvodu, aby sa do prípravy rozhodujúceho dokumentu pre budúci rozvoj metropoly mohlo zapojiť čo najviac subjektov, aby podnety mohli adresovať nielen dotknuté štátne či verejné inštitúcie, ale aj neziskové organizácie, spolky i samotní Bratislavčania," vysvetlil hovorca primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy.

Dodal, že v prvej fáze, pri spustení prípravných prác na definovaní nového územného plánu mesta, môžu Bratislavčania prezentovať svoj vlastný pohľad na možný investičný rozvoj mesta, na pravidlá týkajúce sa napríklad maximálnej výškovej zástavby konkrétnych území, ochrany parkov, zelených plôch či požiadaviek na podporu verejných investícií. Podnety možno doručiť osobne do podateľne bratislavského magistrátu na Primaciálnom námestí, poštou alebo mailom na adresu novy.upm@bratislava.sk.

Pre zapojenie čo najširšej občianskej i odbornej verejnosti do nového územného plánu mesta pripravila samospráva počas týždňa miestnej demokracie odborný workshop, ktorý bude tematicky zameraný na prípravu územnoplánovacích dokumentov, možnosti vstupu verejnosti do procesu tvorby dokumentu. Workshop sa uskutoční vo štvrtok 13. októbra od 16.00 h v Justiho sieni bratislavského Primaciálneho paláca. 

(TASR)

Páčil sa vám článok?