V Devínskej schválili prenájom štátnej polícii

6.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Prenájom časti nebytového priestoru a časti pozemku pre Krajské riaditeľstvo Policajného zboru včera schválilo miestne zastupiteľstvo mestskej časti Devínska Nová Ves. Na predchádzajúcom rokovaní to neschválili.

Nebytový priestor na ulici Na Grbe má výmeru 431,53 m2 a cena nájmu je 4315,30 eura ročne. Prenájom časti pozemku 66,40 m2 je tiež na dobu neurčitú za 66,40 eura ročne. Starosta Milan Jambor (SDKÚ-DS, SaS) si osvojil zmenený návrh uznesenia, ktorý bol podľa jeho slov politickou dohodou spred dvoch týždňov. Jambor po schválení uznesenia povedal, že najdôležitejšie je, že "policajti ostávajú v mestskej časti, pokračuje nájom". "To, že tu bol nejaký politický kabaret, tak to bohužiaľ patrí aj k miestnej politike," konštatoval.

Rokovanie sledoval okresný riaditeľ polície Bratislava IV Ľuboš Šidík, ktorý ocenil rozhodnutie poslancov. Minister vnútra SR Daniel Lipšic podľa Šidíka urobí všetko pre to, aby podporil istou sumou kamerový systém v Devínskej Novej Vsi. Šidík, ktorý vystúpil v rozprave ako hosť, informoval, že viacero starostov mestských častí chcelo "pod vlastnou strechou" policajtov z Devínskej Novej Vsi, ak by im zastupiteľstvo nepredĺžilo prenájom.

"Ak by to poslanci neschválili, nemali by sme priestory, ľudí by som musel dať pod iné obvodné oddelenia, do Dúbravky a Karlovej Vsi," konkretizoval okresný riaditeľ.

(TASR)

Páčil sa vám článok?