Vajnory sa chystajú na dožinkové slávnosti

21.8.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Vajnory sa intenzívne pripravuje na nadchádzajúci 8. ročník obnovených dožinkových slávností. Uskutočnia sa v sobotu 27. augusta a otvorí ich tradičný alegorický sprievod vynoveným vajnorským námestím o 14.30 h.

„Ide o podujatie, ktoré sa teší veľkému záujmu nielen miestnych občanov, ale aj početných návštevníkov z Bratislavy a okolia. Vlani prišlo na dožinkové Vajnory vyše 15.000 návštevníkov, uviedol pre TASR starosta Vajnôr Ján Mrva.

Pripravený bude bohatý kultúrny, športový a spoločenský program. Predstaví sa Vajnorská dychovka, Vajnorský okrášľovací spolok s prezentáciou miestneho folklóru, vystúpia hudobné skupiny s populárnou i tanečnou muzikou. Dožinkové slávnosti ukončí o polnoci ľudová veselica v podaní skupiny Eminent.

K miestnym atrakciám patrí razba Vajnorského dukáta, ktorý si vyrazia priamo účastníci dožiniek, nebude chýbať ohňová šou či súťaž o napečenie najdlhšieho koláča. Výťažok z predaja bude venovaný na dobudovanie areálu miestnej škôlky. Vlani meral dožinkový koláč úctyhodných 30,47 metra a predajom sa vyzbieralo 660 eur.

K dispozícii návštevníkom bude množstvo stánkov s občerstvením a nebudú chýbať ani stánky s remeselnou výrobou. Pre deti je pripravený detský svet v podobe tvorivých dielní a súťaží. Najmenší sa budú môcť vyšantiť na skákadlách či pozrieť si výstavu drobných zvierat.

Ešte v predpoludňajších hodinách sa na futbalovom ihrisku odohrá od 10.00 h priateľský futbalový zápas s mužstvom z družobného mesta Brno. Ako zvyčajne, aj tentoraz prídu na dožinky i priatelia z družobného mesta Alviano. Taliani sa tradične prezentujú kulinárskymi špecialitami a výstavami umeleckých diel miestnych rodákov.

Počas Vajnorských dožiniek 2011 bude výluka dopravy najmä v časti centrálnej Roľníckej ulice v piatok 26. augusta od 12.00 h až do nedele 28. augusta do 14.00 h. Obchádzkové trasy budú vyznačené.

(TASR)

Páčil sa vám článok?