Rusovce budujú cyklochodník do Rakúska

20.7.2011
0
Páčil sa vám článok?

Zámer prepojiť slovenské a rakúske cyklotrasy pokračuje výstavbou cyklochodníka na Vývojovej ulici v mestskej časti Rusovce. Dodávateľ - Doprastav, a.s., má stavebné práce ukončiť najneskôr do konca októbra.

Prepojenie cyklotrás je jedným z hlavných zámerov projektu Servus Pontis podporovaného z prostriedkov slovensko-rakúskej cezhraničnej spolupráce. Projekt sa začal realizovať približne pred rokom a jeho ukončenie je naplánované na koniec júna 2012.

Investície zahŕňajú výstavbu obojsmerného cyklistického chodníka širokého 2,5 - 3 m a dlhého asi 400 m, rekonštrukciu chodníka pre peších, rekonštrukciu povrchu Vývojovej ulice a vybudovanie viacerých parkovacích miest pozdĺž nej a nevyhnutnú úpravu zjazdov k susedným nehnuteľnostiam. Náklady na investičnú časť projektu v Rusovciach dosiahnu približne 200.000 eur. Vývojová ul. v Bratislave - Rusovciach bude počas rekonštrukcie s čiastočnými obmedzeniami prejazdná.

Hlavným partnerom projektu za slovenskú stranu je mestská časť Rusovce, partnermi sú aj mestské časti Petržalka a Čunovo. Na rakúskej strane sa zapojilo regionálne združenie prihraničných obcí. Hodnota projektu na slovenskej strane je 640.000 eur.

Okrem investičných aktivít projekt podporuje prácu s občianskymi skupinami, spoločenské, kultúrne a športové podujatia, tvorbu nových marketingových produktov a vzdelávacie podujatia.

TASR o tom dnes informovala prednostka rusovského miestneho úradu Oľga Gáfriková.

(TASR)

Páčil sa vám článok?