Predaj petržalských pozemkov sa odkladá

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Predaj takmer desaťhektárového pozemku v Petržalke za Starým mostom sa odkladá. Poslanci mestského zastupiteľstva odporučili výberovej komisii zriadenej na ich predaj, aby zrušila ponukové konanie.

Dôvodom na zrušenie ponukového konania sú administratívno-technické nedostatky pri prijímaní ponúk od štyroch záujemcov. Súčasťou jednej z nich bol priložený sprievodný list, ktorý v podateľni magistrátu neopečiatkovali. Výberová komisia mala pôvodne obálky s ponukami otvoriť ešte 6. septembra, pre spomenuté nedostatky však rozhodla, aby sa ponukami zaoberali poslanci mestského zastupiteľstva. Poslanci spochybnili transparentnosť celého výberového konania, niektorí vyjadrili obavy, aby záujemca, s ktorého ponukou nastali problémy, po jej vylúčení nenapadol mesto na súde. Ďalší spochybnili správnosť postupu podateľne, riaditeľka magistrátu Anna Pavlovičová však jej zamestnancov obhajovala.

Pripomeňme, že o pozemky ohraničené Starým mostom, Kočánkovou, Klokočovou a Einsteinovou ulicou prejavili záujem štyri firmy - HB Reavis Management, s.r.o., ERSTE SAVM, s.r.o., BP Enterprise a Menolli. Všetci záujemcovia zložili aj zálohu vo výške desiatich percent z minimálnej navrhovanej ceny, teda vyše 78,5 milióna korún. Mesto pôvodne chcelo pozemkami kompenzovať investorovi zníženie veže Aupark Tower z 22 na 15 nadzemných podlaží, avšak po tom, ako dostalo ďalšie ponuky, ktoré viacnásobne prevyšovali pôvodnú ponuku, sa rozhodlo vybrať kupujúceho prostredníctvom ponukového konania. Za pozemky mesto požaduje minimálnu cenu 8000 korún za štvorcový meter. Ďalší postup zatiaľ nie je známy.

Páčil sa vám článok?