Mesto dlhuje Metru Bratislava 6,5 milióna eur

27.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava dlhuje spoločnosti Metro Bratislava, a. s., približne 6,5 milióna eur. Samotná spoločnosť má záväzok voči dodávateľom 450.000 eur. Povedal to včera na rokovaní mestských poslancov primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD).

Mesto Bratislava má v Metre Bratislava 60-percentný podiel a Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR 40-percentný. Hovorkyňa firmy Jana Murínová pre TASR povedala, že mestský dlh je za výstavbu Prístavnej ulice, čo bolo súčasťou zmluvy o výstavbe Mosta Košická, v súčasnosti Mosta Apollo. Informácia o dlhoch je súčasťou finančnej analýzy, ktorá patrí k materiálom na valné zhromaždenie spoločnosti 29. júna 2011. Mestskí poslanci dnes vzali materiály na vedomie.

Mestský poslanec a člen Dozornej rady (DR) Metro Bratislava, a. s., Libor Gašpierik (SDKÚ-DS) v rozprave povedal, že na ostatnej DR požiadal, aby bola vypracovaná právna analýza o finančných vzťahoch spoločnosti. "Dostali sme zo strany predstavenstva respektíve manažmentu rozporuplné informácie, že (firma, poznámka TASR) úveruje mesto," uviedol pre TASR Gašpierik s tým, aby právna analýza bola predložená na valné zhromaždenie.

(tasr)

Páčil sa vám článok?