DPB minulý rok hospodáril so stratou 6,8 mil. eur

27.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

So stratou 6,8 milióna eur skončilo hospodárenie Dopravného podniku Bratislava (DPB), a.s. koncom roka 2010. Finančná strata z toho bola 806.055 eur. Uvádza sa to v materiáli určenom na valné zhromaždenie 28. júna 2011, ktorý dnes prerokovalo bratislavské mestské zastupiteľstvo (MsZ). Prevádzkové náklady v roku 2010 boli 102,45 milióna eur a prevádzkové výnosy 96,44 milióna eur.

V roku 2009 bola strata mestského dopravcu 470.534 eur. Témami následnej rozpravy boli dopravné výkony, zmeny trasovania liniek, ale aj podmienky pre možné zvýšenie cestovného. 

Dozorná rada (DR) DPB, a.s. konštatovala v materiáli výrazný nepriaznivý vývoj finančnej situácie vo firme v oblasti kapitálových zdrojov. Podľa DR je mimoriadne vážna situácia pri realizácii schváleného investičného plánu v uvedenom roku.

Bratislavské MsZ sa dnes venovalo sérii materiálov na valné zhromaždenia firiem Bratislavská vodárenská spoločnosť, a.s, Odvoz a likvidácia odpadu (OLO), a.s. a Slovenská plavba a prístavy, a.s.

V súčasnosti, po komunálnych voľbách v novembri 2010, nepracuje DR DPB, a.s. v novom zložení. Bratislavský krajský prokurátor v máji vzniesol protest proti uzneseniu mestského zastupiteľstva o obsadení DR v podnikoch s majetkovou účasťou mesta. Protest prerokujú poslanci na mimoriadnej schôdzi 2. júna.

(tasr)

Páčil sa vám článok?