Ráčik sa môže vrátiť do svojich priestorov

22.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

Ráčik sa môže vrátiť do svojich priestorov. Rozhodol o tom po troch rokoch Okresný súd Bratislava 3. Zamietol žalobu bývalého vedenia bratislavskej mestskej časti Rača o vypratanie nebytových priestorov tohto materského centra. Ráčiku tak zostáva platná nájomná zmluva do roku 2013.

Predchádzajúce vedenie račianskej samosprávy na čele Jánom Zvonárom (Smer-SD) žiadalo, aby sa Ráčik bez náhrady vysťahoval z priestorov na Peknej ceste. Dôvodilo, že nie je v poriadku zmluva o prenájme, nebytové priestory nie sú vhodné na prevádzku materského centra a nevyhovujú ani z hľadiska bezpečnosti a hygieny. Centrum zatvorili, keď mu dali odpojiť elektrinu a vodu. Odvtedy fungovalo v rôznych prenajatých priestoroch v Krasňanoch.

"Sme pripravení pomôcť materskému centru. Máme predstavu, chystáme konkrétne kroky. Hľadáme spôsob, aby sa dali získať mimorozpočtové prostriedky na celkovú rekonštrukciu priestorov. Mestská časť už investovala do opravy elektroinštalácie," povedal pre TASR novozvolený račiansky starosta Peter Pilinský (Strana zelených).

Ústretový krok privítali najmä račianske mamičky. Štatutárka Ráčika Lenka Antalová Plavuchová dodala, že majú veľký záujem o rekonštrukciu pôvodných priestorov, ktoré boli tri roky zbytočne zatvorené. Už v septembri by sa opäť mohli otvoriť pre verejnosť.

Materské centrum Ráčik je občianske združenie, ktoré sa venuje matkám na materskej dovolenke, rodinám a deťom do šiestich rokov. Je jedným z členov celoslovenskej siete materských centier, ktorých vzniklo už viac ako 80. Po zatvorení Ráčika bolo pre dynamicky sa rozvíjajúcu Raču s vyše 20.000 obyvateľmi najbližšie materské centrum vo Vajnoroch alebo v Starom Meste.

(TASR)

Páčil sa vám článok?