Šampionát posilnil postavenie mesta na mape

18.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sme zvládli úspešne a posilnili sme postavenie Bratislavy na mape sveta. Predstavili sme sa ako priateľské, pohostinné a hokejové mesto. Na dnešnej tlačovej konferencii tak zhodnotil nedávny šampionát bratislavský primátor Milan Ftáčnik.

"Spokojnosť nám vyjadrujú aj cudzinci. Je to aj vďaka ľudskému a profesionálnemu prístupu rôznych zložiek, ale tiež množstvu dobrovoľníkov, ktorí sa aktívne zapojili do čistenia a skrášlenia mesta. Napríklad zo strašidelného podchodu na Trnavskom mýte sme vytvorili príjemné miesto," pochválil spoluobčanov primátor. 

Podľa neho bola pred podujatím krátka marketingová kampaň, ktorej výsledkom je menšia návštevnosť, ako mesto predpokladalo, keď prišlo iba asi 120.000 hostí. Následná informačná kampaň v posledných týždňoch bola intenzívna. Vďaka nej občania boli oboznámení s dopravnými obmedzeniami a informačné vstupné centrá, policajti, taxikári i zamestnanci ďalších profesií prvého kontaktu s návštevníkmi boli dostatočne poučení a pripravení. Špeciálna internetová stránka k šampionátu zaevidovala vyše 900.000 vstupov. Štyri záchytné parkoviská mali veľkú kapacitu, ktorá bola iba čiastočne využitá.

Aj Mestská polícia kladne hodnotí svoju činnosť počas 16 dní majstrovstiev sveta. Podľa jej náčelníčky Zuzany Zajacovej takú intenzívnu a dlhodobú záťaž ešte doteraz neabsolvovali. V službe bolo takmer 300 policajtov a napríklad na 13 stanovištiach v zóne okolo zimného štadióna bola nonstop 24-hodinová služba 60 policajtov.

"Počas majstrovstiev sme riešili 4087 udalostí. Najviac problémov bolo s užívaním alkoholu na verejnosti a nedodržiavaním prevádzkových hodín v reštauračných zariadeniach v centre mesta," konštatovala Zajacová.

(tasr)

Páčil sa vám článok?