Poslanci sú proti nekoncepčným predajom

18.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

Poslanci mestského zastupiteľstva nesúhlasia s nekoncepčným predajom mestských nehnuteľností. Reagujú tak na informáciu magistrátu, ktorý oznámil, že finančná situácia núti samosprávu predávať nadbytočný majetok mesta.

Mesto v súvislosti s potrebou predaja nadbytočného a nevyužívaného hnuteľného i nehnuteľného majetku hovorí, že o tom musia v konečnom dôsledku rozhodnúť poslanci. Podľa magistrátu je každý pozemok a stavba ponúkaný na predaj zverejnený na oficiálnej stránke hlavného mesta.

O prehľad strategického majetku mesta, ktorý sa má predávať a o koncepciu nakladania s majetkom požiadala magistrát mestská finančná komisia. Poslanci podľa predsedu komisie Iva Nesrovnala nesúhlasia s nekoncepčným predajom mestských nehnuteľností a údajne nemajú tiež dostatok potrebných informácií na rozhodovanie. Príkladom je, ako uviedol, predaj, ktorý komisia po predložení magistrátom zamietla. Ide o areál kúpeľov Grössling na Kúpeľnej ulici a 50 000 štvorcových metrov v lokalite Trnávka pri letisku.

Ako I. Nesrovnal dodal, poslanci musia mať o majetku dostatok informácií, aby bola možná politická diskusia o rozvoji mesta a o strategických územiach. Bez nich sa mu zdá rozhodovanie o predaji nesprávne.

(brn)

Páčil sa vám článok?