Primátor chce Jána Budaja, SDKÚ-DS je proti

4.5.2011
0
Páčil sa vám článok?

Primátor Milan Ftáčnik je pripravený navrhnúť na post viceprimátora Jána Budaja (Zmena zdola DÚS, DS) a dvoch kandidátov koalície SDKÚ-DS, KDH, SaS a Most-Híd, ktorá má v zastupiteľstve väčšinu.

Zámer návrhnúť poslanca Budaja za viceprimátora ohlásil primátor v pondelok. Stalo sa tak po tom, ako vo štvrtok odmietol návrh väčšinovej koalácie na vymenovanie troch viceprimátorov z vlastných radov - Petra Lenča (KDH), Petru Nagyovú-Džerengovú (Most-Híd) a Vladislava Hečka (SaS).

S nomináciou Lenča nesúhlasil Ftáčnik, pretože bol v minulosti zástupcom starostky v Karlovej Vsi a stále je v predstavenstve Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, a.s. Po tom, ako Lenč svoju kandidatúru stiahol, poslanecký klub KDH nominoval na funkciu prvej námestníčky primátora poslankyňu Vieru Kimmerlingovú.

Podľa predsedu poslaneckého klubu SDKÚ-DS a Most-Híd Iva Nesrovnala, strany na nomináciách trvajú a nemajú dôvod od návrhu ustupovať. S návrhom, aby sa Budaj stal viceprimátorom by Nesrovnal nesúhlasil.

O námestníkoch primátora by malo mestské zastupiteľstvo rokovať opäť v máji. K dohode medzi poslancami a primátorom nedošlo aj preto, že primátor presadzuje za jedného z viceprimátorov niekoho z poslancov za Smer-SD alebo z nezávislých.

(rob)

Páčil sa vám článok?