Ftáčnik odmietol nomináciu Lenča na viceprimátora

28.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Poslanec Peter Lenč sa dnes vzdal navrhovanej funkcie 1. viceprimátora Bratislavy. Nomináciu Lenča odmietol primátor Milan Ftáčnik.

„Súvisí to s jeho činnosťou zástupcu starostu v mestskej časti Karlova Ves, súvisí to s jeho účasťou v predstavenstve Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, tých argumentov bolo viac," uviedol Ftáčnik. Kub KDH namiesto Lenča navrhol poslankyňu Vieru Kimmerlingovú. Zmena návrhu na 1. námestníka primátora hlavného mesta je ďalším ústupkom koalície, uviedol pre agentúru SITA poslanec Ivo Nesrovnal.

Primátor bude s predstaviteľmi koalície ešte o námestníkoch diskutovať, a to či majú byť traja z koalície, alebo dvaja z koalície a jeden nekoaličný, tak ako to podľa neho zodpovedá výsledku volieb. Podľa Nesrovala sú kandidáti Viera Kimmerlingová, Petra Nagyová Džerengová a Vladislav Hečko výsledkom konsenzu zastupiteľstva. „Nie je správny ten model, čo hovorí primátor, že opozícia dva plus jedna. To je tri plus jedna, pretože primátor je zo Smeru, musíme si povedať, takže občianska koalícia zastupiteľstva má plné právo na troch zastupiteľov ako viceprimátorov," uviedol Nesrovnal.

Ftáčnik predpokladá, že sa s koalíciou dohodnú a návrh predloží na zastupiteľstve v máji. Nesrovnal verí, že koalícia nebude musieť predkladať samostatný návrh a primátor súčasný návrh na námestníkov akceptuje a predloží ho do zastupiteľstva. „Ak tak neurobí, tak predložíme my nový návrh so všetkými tromi viceprimátormi," uviedol Nesrovnal.

(sita)

Páčil sa vám článok?