O hlavnom architektovi až budúci mesiac

27.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

O novom hlavnom architektovi mesta sa pravdepodobne rozhodne až na májovom zastupiteľstve. Primátor Milan Ftáčnik odsunul voľbu z apríla kvôli poslancom, ktorí chcú hlavnú kandidátku viac spoznať. Z dvoch kandidátov, ktorých odporučila výberová komisia, si primátor vybral Ingrid Konrádovú, Vladimíra Hrdého chce vo svojom tíme na magistráte.

Pre predsedu výberovej komisie Štefana Šlachtu je odsunutie voľby na neskorší termín prekvapením. Ingrid Konrádová figurovala na volebnej komunálnej kandidátke Jána Budaja (Zmena zdola DÚS, DS) za mestskú poslankyňu v karloveskom volebnom obvode. Sám J. Budaj bol členom výberovej komisie. Na otázku, či nešlo o konflikt záujmov, Š. Šlachta povedal, že v prípade niektorých kandidátov sám upozorňoval na ich politické pozadie. Členovia komisie ho však vraj upozornili, aby do práce komisie nevnášal politiku.

„Že je Budajov človek, to sa vie. No musím povedať že Ján Budaj sa správal korektne a nepovedal nič, čím by ju preferoval," uviedol Š. Šlachta. Určitým konfliktom pre I. Konrádovú je podľa neho skutočnosť, že má architektonickú kanceláriu, no nevyjadrila sa, ako to bude riešiť. Š. Šlachta očakával, že primátor predloží do zastupiteľstva dvoch kandidátov.

O tom, že združenie občanov Líščie nivy obviňuje Vladimíra Hrdého zo spoluzodpovednosti za nefunkčné verejné parkovisko na Záhradníckej ulici, nevedel. Ako povedal, poslanci V. Hrdému vyčítali, že v mnohých veciach ustupoval bývalému primátorovi. „To je však ťažko posudzovať, keďže bol zamestnancom magistrátu," dodal Š. Šlachta.

(rob)

Páčil sa vám článok?