O peniazoch na obnovu zelene rozhodnú Petržalčania

11.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Petržalky môžu rozhodnúť o tom, kde bratislavská mestská časť použije 3 300 eur na obnovu zelene. Prostriedky Petržalka vyhrala v súťaži Zeleň pre Mesto v rámci Bratislavského samosprávneho kraja. Oddelenie životného prostredia petržalského miestneho úradu navrhlo tri projekty, kde by sa mohla výsadba realizovať.

Petržalčania si môžu vybrať, či uprednostnia okolie obnoveného detského ihriska na Pečnianskej alebo Šintavskej ulici, alebo vnútroblok na Jungmanovej ulici, ktorý je charakteristický spleťou chodníkov. Agentúru SITA o tom informovala petržalská hovorkyňa Mária Grebeňová-Laczová.

Občania môžu svoj hlas jednému zo spomínaných priestorov poslať e-mailom na adresu tlacove@petrzalka.sk. Do predmetu správy treba napísať heslo ORANGE a v texte správy stačí napísať jedno z troch spomínaných miest: JUNGMANOVA, PEČNIANSKA, alebo ŠINTAVSKÁ. Návrhy možno posielať do 20. apríla do 12:00. Výsledok hlasovania zverejní mestská časť na svojej stránke www.petrzalka.sk a zároveň sa obyvatelia dozvedia aj termín výsadby, na ktorej sa môžu osobne zúčastniť.

Počas projektu Zeleň pre Mesto občania do petržalskej predajne mobilného operátora priniesli najviac nefunkčných mobilných telefónov, starších funkčných mobilov a batérií, najviac zákazníkov si aktivovalo elektronickú faktúru a využilo službu šrotovné. Nadácia Orange preto darovala mestskej časti sumu 3 300 eur, ktorú Petržalka použije na nákup a zasadenie zelene, sadové úpravy a na revitalizáciu verejného priestranstva.

(sita)

Páčil sa vám článok?