Občania poslali samospráve takmer sto podnetov

11.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

K pripravovaným prioritám hlavného mesta na roky 2011 – 2014 sa vyjadrilo 98 občanov. Agentúru SITA o tom informoval hovorca primátora Ľubomír Andrassy. Bratislavčania mohli v priebehu marca zasielať svoje námety a pripomienky k pripravovaným prioritám hlavného mesta.

Tie budú premietnuté do dokumentu, ktorý prerokujú mestskí poslanci na aprílovom zastupiteľstve.

Najčastejšie opakovanou požiadavkou bola transparentnosť pri rozhodovaní o prideľovaní obecných, nájomných bytoch, ale taktiež otvorenosť pri nakladaní s verejným majetkom. Viac ako tretina diskutujúcich požadovala spresniť otázku dopravy (technické riešenie, finančné krytie), hlavne čo sa týka Nosného dopravného systému a rekonštrukcie Starého mosta. V siedmich prípadoch obyvatelia žiadali, aby mesto vypracovalo strategický dokument na riadenie dynamickej i statickej dopravy, tzv. dopravný generel.

Primátor Milan Ftáčnik je presvedčený, že bratislavská samospráva má mať jasnú víziu toho, akým smerom sa chce rozvíjať v nadchádzajúcich štyroch rokoch počas prebiehajúceho volebného obdobia. Takáto vízia má byť výsledkom vzájomnej dohody medzi primátorom, zastupiteľstvom a poslaneckými klubmi, ktoré pôsobia v bratislavskom parlamente. Východiskom pre priority mesta sú volebné programy, ktorými sa jednotlivé strany uchádzali o dôveru voličov v minuloročných novembrových komunálnych voľbách, a Ftáčnikov volebný program.

Priority sú postavené na troch nosných okruhoch, tematických blokoch - Otvorená samospráva, Doprava a Kvalita života. Pracovný materiál je zverejnený na stránke mesta www.bratislava.sk a každý tematický okruh ponúka okrem konkrétnych návrhov a riešení aj predpokladaný finančný dopad či jeho súlad s Plánom hospodárskeho a sociálneho rozvoja Bratislavy.

(sita)

Páčil sa vám článok?