Petržalka má najmä domácich bezdomovcov

8.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava - Petržalka v spolupráci s Mestskou políciou uskutočnila v piatok 1. apríla 2011 jednu z ďalších systematických terénnych akcií zameraných na bezdomovcov.

„Okrem pravidelného monitorovania ich zdravotného stavu bola akcia zameraná aj na jarné upratovanie a blížiace sa sčítanie ľudu," informovala hovorkyňa petržalskej samosprávy Mária Grebeňová-Laczová. Podľa jej slov bezdomovci si väčšinou zarábajú zbieraním druhotných surovín a žobraním, dvaja poberajú starobný dôchodok, jeden potvrdil poberanie dávky v hmotnej núdzi.

V rámci jarného upratovania dostali bezdomovci igelitové vrecia, aby si svoje územie vyčistili od smetí. „Terénne zisťovanie bolo zamerané aj na totožnosť bezdomovcov s akcentom na májové sčítanie ľudu. Hoci podľa niekoľkoročných skúseností sociálnych pracovníkov väčšina ľudí bez prístrešia nie je z Bratislavy, pri previerke malo až 65 percent z nich v občianskom preukaze zapísaný trvalý pobyt v Petržalke. Na otázku, kde budú počas sčítania ľudu, nevedeli odpovedať," dodala Mária Grebeňová-Laczová.

(brn)
Páčil sa vám článok?