Mestské časti sa chcú vyjadrovať k výstavbe

7.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

K investičným zámerom na území Bratislavy by sa ako prvé mali vyjadrovať dotknuté mestské časti, až potom by vydalo svoje záväzné stanovisko hlavné mesto.

Na konferencii Regionálneho združenia mestských častí hlavného mesta SR Bratislavy sa na tom zhodli všetci prítomní starostovia aj primátor Milan Ftáčnik. Súhlasili tiež s názorom, aby sa v celom meste postupovalo v tejto veci jednotne. „Kým mesto vo vydanom stanovisku iba konštatuje, či posudzovaný investičný zámer je alebo nie je v súlade s platným územným plánom, pre mestskú časť môžu mať niektoré z možností funkčného využitia toho ktorého územia prioritu. Dôležité teda je, aby hlavné mesto poznalo jej názor ešte pred vydaním záväzného stanoviska," informovala hovorkyňa Regionálneho združenia hl. mesta SR Bratislavy Alžbeta Klesnilová.

Starostovia a primátor sa dohodli, že raz do týždňa dostanú mestské časti z magistrátu zoznam žiadostí o vydanie záväzného stanoviska, aby v prípade potreby mohli reagovať. Viacerí starostovia sa vyslovili aj za to, aby daň z nehnuteľnosti opäť vyberali mestské časti. Podľa vyjadrenia primátora zákon o Bratislave umožňuje, aby sa výber dane preniesol z mesta na mestské časti štatútom. Sľúbil, že dá spracovať správu o výbere daní, ktorá sa stane podkladom na diskusiu.

(brn)

Páčil sa vám článok?