Bratislava pre všetkých očakáva 100 000 návštevníkov

6.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský magistrát očakáva počas ôsmeho ročníka podujatia Bratislava pre všetkých – Dni otvorených dverí samosprávy viac ako 100-tisíc návštevníkov. Uviedol to na dnešnej tlačovej besede k podujatiu primátor Milan Ftáčnik.

Tohtoročné podujatie Bratislava pre všetkých bude počas víkendu 16. a 17. apríla a projekt je zasvätený svetovému hokejovému šampionátu.

Tradične budú počas podujatia sprístupnené priestory Primaciálneho paláca aj pracovňa primátora, kde bude možnosť stretnúť sa s Milanom Ftáčnikom. Okrem toho budú môcť obyvatelia mesta získať informácie o mestskej karte alebo o blížiacich sa Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 2011. Tie bude prezentovať aj vystavená hokejová trofej, víťazný pohár, ktorý vyhral slovenský tím na majstrovstvách sveta v roku 2002 v Göteborgu vo Švédsku.

V rámci podujatia Bratislava pre všetkých budú otvorené aj expozície múzea mesta Bratislavy aj mestskej galérie, takisto bude otvorená zoologická záhrada. V rámci víkendu otvorenej samosprávy bude možnosť zašportovať si na športoviskách STARZ-u. Pre obyvateľov a návštevníkov Bratislavy bude pripravený aj koncert na nádvorí paláca alebo v Zrkadlovej sieni, kde sa predstavia deti zo základných umeleckých škôl. Otvorené budú aj pracoviská mestskej knižnice a konať sa bude aj obľúbená burza kníh. Pre milovníkov histórie bude možnosť prezrieť si archeologickú pamiatku - kaplnku sv. Jakuba. Pre deti sú pripravené podujatia ako napríklad sobotné Námestie detí, v nedeľu je pre ne vyhradené mestské divadlo zo sériou divadelných rozprávok. V nedeľu je pre návštevníkov pripravená aj slávnostná bohoslužba za Bratislavu a Bratislavčanov v Katedrále sv. Martina.

Hlavné mesto pripravuje aj sprievodné podujatia v spolupráci s inými partnermi ako možnosť vyhliadkovej plavby loďou po Dunaji, či odviezť sa lanovkou zo Železnej studienky na Kamzík alebo zúčastniť sa série koncertov chorálových zborov Slovakia Cantat.

Cieľom podujatia je, aby Bratislavčania vnímali svoje mesto nielen cez magistrát a mestské zastupiteľstvo alebo mestské časti, ale aj cez mestskú galériu, múzeum, knižnicu, zoologickú záhradu či mestský lesopark. Vlani navštívilo jednotlivé podujatia a zapojené inštitúcie okolo 127-tisíc návštevníkov nielen z Bratislavy, ale takmer zo všetkých kútov Slovenska a z blízkeho zahraničia.

(sita)

Páčil sa vám článok?