Kandidáti na hlavného architekta sú už známi

6.4.2011
0
Kandidáti na hlavného architekta sú už známi - Hrdy vladimir
Páčil sa vám článok?

Odborná komisia pre výber hlavného architekta mesta odporúča primátorovi dvoch kandidátov - Ingrid Konrádovú a Vladimíra Hrdého. Agentúru SITA o tom informoval hovorca primátora Ľubomír Andrassy.

Do súťaže sa prihlásilo 27 uchádzačov (dve ženy a 25 mužov), nakoniec sa na nej osobne zúčastnilo 25 kandidátov. Do druhého kola postúpili z prvého vypočutia štyria uchádzači. Bratislavský primátor Milan Ftáčnik je pripravený rešpektovať odporúčania výberovej komisie a na aprílové mestské zastupiteľstvo predloží poslancom návrh na schválenie nového architekta mesta.

Hlavný mestský architekt je odborným garantom samosprávy pre oblasť urbanizmu a architektúry. Priamo sa podieľa na tvorbe územnoplánovacích podkladov, vstupuje do prípravy územného plánu Bratislavy a taktiež zabezpečuje vypracovanie záväzných stanovísk Bratislavy k investičnej činnosti. Súčasné vedenie samosprávy má záujem, aby mestský architekt mal rozhodujúce slovo pri posudzovaní nových investičných projektov a spoločne s dopravným inžinierom posilnili odborné zázemie hlavného mesta.

Výberová komisia, ktorú menoval primátor mala osem členov s hlasovacím právom a jeden člen mal poradný hlas, reprezentoval občiansku verejnosť. V komisii boli zastúpení poslanci mestského zastupiteľstva Ivo Nesrovnal, Ján Budaj, Michal Muranský, reprezentantom magistrátu bol riaditeľ kancelárie primátora Marian Miškanin, odbornú verejnosť zastupoval Peter Gero, Martin Drahovský, Juraj Šujan. V komisii mala poradný hlas aktivistka Elena Pätoprstá, ktorú primátorovi mesta navrhli organizácie pôsobiace na území Bratislavy.

(sita)

Páčil sa vám článok?