Jedenástu ulicu trápi nedoriešená infraštruktúra

4.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Jedenástej ulice v bratislavskom Novom Meste sa dožadujú napojenia a dostavby kanalizácie a príjazdovej cesty. Na Jedenástej ulici je dvadsať domov, nie je tam kanalizácia, v zimnom období je podľa občanov ulica nezjazdná.

Nie je možné tu vyprázdňovať žumpy a podľa občanov tu hrozí ekologická katastrofa. Na miesto sa podľa obyvateľov v zime nedostanú ani sanitky, pričom ulicu obývajú prevažne starší obyvatelia. Obyvateľom z ulice neodvážajú ani odpad. Podľa nich je situácia nedôstojná a dokonca nebezpečná. "Tento problém je mi dobre známy a na konkrétnom riešení stále pracujeme," reagoval na sťažnosti občanov starosta mestskej časti Rudolf Kusý.

Rozpočet mestskej časti, ktorý poslanci schválili, počíta podľa Kusého prioritne s opravami škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti, z ktorých mnohé sú v havarijnom stave. Problém Jedenástej ulice sa týka asi 40 ľudí a na tomto území nie je podľa starostu doriešené ani stavebné povolenie, za čím stoja práve niektorí obyvatelia z tejto lokality.

"Samozrejme, chápem rozhorčenie obyvateľov, lebo vec sa "rieši" asi desať rokov. Ako možné východisko vidím čerpanie finančných prostriedkov z Eurofondov, kde by mestská časť spolufinancovala opravu príjazdovej cesty a dobudovanie kanalizácie na Jedenástej ulici," uviedol starosta.

(sita)

Páčil sa vám článok?