Poslanci Petržalky za odvolanie riaditeľov organizácií

22.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

Miestne zastupiteľstvo Petržalky dnes odhlasovalo, že odvoláva riaditeľov miestnych organizácií bratislavskej mestskej časti Petržalka. Zároveň schválili, že žiadajú starostu o vypísanie nového výberového konania na ich posty.

Odvolanie riaditeľov a opätovné vypísanie výberového konania sa týka štyroch miestnych organizácií, a to Kultúrnych zariadení Petržalky, Miestnej knižnice Petržalka, Strediska služieb školám a školským zariadeniam a Strediska sociálnych služieb.

Odvolanie riaditeľov a vypísanie nového výberového konania predložil vo svojom pozmeňujúcom návrhu poslanec Vladimír Kovár. Predložil ho počas diskusie k návrhu na vymenovanie Miroslava Skovajsu za riaditeľa Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka. Návrh poslanca Kovára si po vystúpeniach ďalších poslancov osvojil aj starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Vladimír Kovár pozmeňujúcim návrhom reagoval na vystúpenie poslankyne Eleny Pätoprstej, ktorá spochybnila transparentnosť výberového konania na post riaditeľa Miestneho podniku verejnoprospešných služieb. Výberové konanie sa uskutočnilo 3. marca 2011 s tým, že sa do neho prihlásil len jeden uchádzač. Práve to je jedným z dôvodov, prečo poslankyňa Pätoprstá priznáva, že výberové konanie by mohlo byť spochybniteľné.

Poslanci aj po spochybnení poslankyňou Pätoprstou o transparentnosti výberového konania Miroslava Skovajsu za riaditeľa Miestneho podniku zvolili. Ten podnik riadil dočasne, keďže jeho predchodca Pavol Kleinert odišiel do dôchodku. Do funkcie nastúpi 1. apríla 2011.

Verejnoprospešné služby povedie Miroslav Skovajsa

Novým riaditeľom Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka sa od 1. apríla 2011 stane Miroslav Skovajsa. Schválili to na dnešnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva petržalskí poslanci.

Miroslav Skovajsa zatiaľ v podniku pôsobil dočasne, pretože jeho predchodca Pavol Kleinert odišiel do dôchodku. Do výberového konania sa prihlásil len jeden uchádzač. Poslankyňa Elena Pätoprstá preto na zasadnutí miestneho zastupiteľstva uviedla, že konanie môže byť spochybniteľné.ň

(sita)

Páčil sa vám článok?