Rosová odmietla výstavbu v okolí PKO

1.3.2011
0
Páčil sa vám článok?

Starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Tatiana Rosová trvá na tom, aby sa na území dnešného Parku kultúry a oddychu (PKO) nezhusťovala výstavba. Pre agentúru SITA to uviedol hovorca mestskej časti Tomáš Halán.

Územie PKO má podľa Rosovej naďalej slúžiť ako verejný priestor pre občanov. „Mestské zastupiteľstvo sa má zaoberať návrhom zmien a dodatkov, ktoré umožnia masívnejšiu zástavbu na území súčasného PKO. Výsledkom majú byť vysoké obytné a administratívne budovy," uviedla starostka. Podporu starostke vyjadrilo aj miestne zastupiteľstvo na zasadnutí 15. februára. Zmenami má prejsť aj promenáda na nábreží. Namiesto zelene by sa tam mala umožniť výstavba.

V súčasnosti platný územný plán hlavného mesta z roku 2007 počíta s tým, že územie súčasného PKO sa využije na vybudovanie občianskej vybavenosti celomestského a nadmestského charakteru. Pás súvisiacej nábrežnej promenády je určený pre parky.

Rosová chce od primátora Milana Ftáčnika, aby bol vypracovaný územný plán zóny tejto oblasti v súlade so súčasne platným územným plánom hlavného mesta. Bratislavský magistrát už začal s obstarávaním územného plánu nábrežia medzi mostom Lafranconi a tunelom. Oznámenie o začatí obstarávania územnoplánovacej dokumentácie zverejnil magistrát na svojej oficiálnej internetovej stránke. Hranice riešeného územia tvoria most Lafranconi, Nábrežie arm. gen. Ludvíka Svobodu, Žižkova ulica, portál tunela, tok Dunaja.

Obstaranie územného plánu zóny umožní rozhodnúť o stavebnej uzávere. Nový územný plán zóny bude predovšetkým obsahovať formulované zásady a regulatívy podrobnejšieho priestorového usporiadania a funkčného využívania pozemkov, stavieb a verejného dopravného a technického vybavenia územia. Bude riešiť aj umiestnenie stavieb na jednotlivých pozemkoch, nevyhnutnú vybavenosť stavieb, napojenie na verejné dopravné a technické vybavenie územia a začlenenie stavieb do okolitej zástavby, do pamiatkovej zóny a do ostatnej krajiny.

(sita)

Páčil sa vám článok?