Rača začína obnovovať detské ihriská

23.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Rača postupne rekonštruuje detské ihriská na svojom území. Od roku 2008 tak plní normu Európskej únie, ktorá sa zameriava najmä na ich bezpečnosť. V súčasnosti obnovuje detské ihrisko na Malokarpatskom námestí.

Detské ihrisko rekonštruuje mestská časť od 14. februára a obnova potrvá do 30. apríla 2011. Ihrisko dostane napríklad nové preliezačky, hojdačky, dôležitá je aj výmena povrchu pod ihriskom a hracími prvkami, ktorý má byť bezpečnejší a mäkší ako doteraz. Rača od roku 2008 rekonštruovala detské ihriská na Sklabinskej či Kadnárovej, v roku 2010 začala s obnovou aj na Kubačovej ulici, kde sa bude pokračovať v tomto roku.

Detské ihriská na Slovensku mali byť zosúladené s s prísnymi normami Európskej únie už v polovici roka 2008. Mnohé mestské časti však s ich obnovou meškajú, pričom často kvôli nedostatku financií. Podstatou zmeny je výmena kovových prvkov, ktoré majú nahradiť plastové, alebo prírodné materiály. Piesok v pieskoviskách sa má meniť začiatkom sezóny, alebo podľa toho ako je znečistený. Zmeniť sa má aj povrch pod hracími prvkami, ktorý má byť bezpečnejší.

(rob)

Páčil sa vám článok?