Petržalskí seniori predložili svoje pripomienky

17.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Seniorov z Petržalky trápi rozbitá betónová komunikácia pri poliklinike na Strečnianskej ulici, kde podľa nich hrozia úrazy. Aj o tomto probléme sa v stredu zhováral predseda Rady seniorov Jozef Halaj so starostom Petržalky Vladimírom Bajanom. Agentúru SITA o tom informovala petržalská hovorkyňa Mária Grebeňová Laczová.

Podľa Grebeňovej Laczovej chce Bajan situáciu pri poliklinike na Strečnianskej ulici riešiť vybudovaním chodníka pre chodcov popri jestvujúcom parkovisku, "aby zároveň nedochádzalo ku kolízii peších s autami". Na prvom oficiálnom stretnutí s novým starostom predseda Rady seniorov informoval aj o tom, že dopravný podnik vymenil moderné autobusy MHD na trase linky číslo 99 za staršie typy. Tie seniorom sťažujú nástup do vozidiel. Starosta predsedu ubezpečil, že preverí, či bolo toto rozhodnutie zo strany dopravného podniku nevyhnutné. Zároveň požiada, aby linku 99 opäť zabezpečili autobusom so zníženým nástupom aspoň v denných hodinách. Linka potrebám dôchodcom vyhovuje, keďže dopravne prepája nemocnicu, ďalšie zdravotnícke zariadenia, železničnú stanicu a nákupné centrá. Starosta Bajan sa na stretnutí vyjadril aj k cenám obedov pre dôchodcov. Bajan zvažuje, že stravné prispôsobia príjmu dôchodcu, respektíve výške jeho starobného dôchodku. 

Podľa Grebeňovej Laczovej starosta Bajan považuje stretávanie sa so seniormi za konštruktívne. Zámerom je, aby sa Rada seniorov vyjadrovala k návrhom všeobecne záväzných nariadení aj ku koncepčným materiálom pre miestne zastupiteľstvo, ktoré život seniorov ovplyvňujú. Predseda rady Jozef Halaj uviedol, že má dobrý dojem zo záujmu starostu o seniorov. "Zaujímal sa aj o to, čo zostalo z minulosti nedoriešené."

Najbližšie rokovanie kompletnej deväťčlennej Rady seniorov starosta zvolá pravdepodobne v prvej polovici marca, kde by sa mohol novelizovať aj štatút petržalskej seniorskej rady.

(sita)

Páčil sa vám článok?