Staré Mesto elektronizuje služby samosprávy

15.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Staré Mesto sa stalo súčasťou projektu „Elektronizácia služieb bratislavskej samosprávy“. Poslanci miestneho zastupiteľstva dnes schválili zabezpečenie realizácie projektu v partnerstve s hlavným mestom a schválili tiež spolufinancovanie projektu z vlastných zdrojov vo výške maximálne päť percent z celkových oprávnených výdavkov.

Hlavným cieľom projektu je sprístupnenie elektronických služieb samosprávy občanom a podnikateľom. Projekt môže výrazne dopomôcť k informatizácii úradu a k budovaniu informačnej spoločnosti z prostriedkov z Operačného programu Bratislavský kraj. Povinné spolufinancovanie projektu z vlastných zdrojov vo výške maximálne päť percent predstavuje 210 562 eur, pričom tieto výdavky budú zabezpečené združenou investíciou hlavného mesta a mestských častí ako partnerov projektu.

Miestne zastupiteľstvo na svojom rokovaní 2. novembra 2010 malo zaujať stanovisko k návrhu materiálu „Elektronizácia služieb bratislavskej samosprávy". Poslanci sa však rozhodli zmeniť návrh uznesenia a tento materiál iba vzali na vedomie. Hlavné mesto vnímalo toto rozhodnutie ako nezáujem zúčastniť sa na tomto projekte, preto bol návrh predložený na opätovné prerokovanie novozvoleným zastupiteľstvom.

(sita)

Páčil sa vám článok?