Staromestskí poslanci rozhodnú o prideľovaní bytov

14.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Poslanci bratislavskej mestskej časti Staré Mesto budú na utorkovom zasadnutí miestneho zastupiteľstva rokovať aj o nových pravidlách nájmu bytov. Podľa nového všeobecne záväzného nariadenia, o ktorom budú rozhodovať miestni poslanci, by sa mali byty prideľovať už len na dobu určitú, a to maximálne na tri roky.

O pridelení bytu bude rozhodovať sedemčlenná komisia - traja staromestskí poslanci, traja pracovníci miestneho úradu a jeden člen občianskeho združenia Právo na bývanie. Každá žiadosť bude zverejnená na oficiálnej internetovej stránke mestskej časti aj s hlasovaním komisie.

Poslanci budú okrem toho rokovať aj o nových pravidlách času predaja v obchodoch a prevádzkach služieb v Starom Meste, či postoji mestskej časti Bratislava-Staré Mesto v kauze PKO. Zároveň si chce starostka Táňa Rosová na utorkovom rokovaní miestneho zastupiteľstva znížiť pohyblivú zložku svojho platu o 50 percent. Celkový plat starostky sa tak zníži o 1 195 eur, po znížení bude predstavovať sumu 3 585 eur. 

Zasadnutie poslancov miestneho úradu sa začne v utorok 15. januára o 9:00 v budove miestneho úradu v Staromestskej sieni na Vajanského nábreží.

(sita)

Páčil sa vám článok?