Kraj už platí za neverejné sociálne služby

11.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) začína posielať prvé platby neverejným poskytovateľom sociálnych služieb. Agentúru SITA o tom dnes informovala hovorkyňa kraja Iveta Tyšlerová s tým, že kraj má na to čas do konca mesiaca.

Prvé peniaze pritom putujú k tým subjektom, s ktorými má župa podpísanú zmluvu. "Kraj k dnešnému dňu uhradil neverejným poskytovateľom viac ako 1,82 milióna eur. V rozpočte na tento rok je vyčlenených takmer šesť miliónov eur," povedala Tyšlerová.

Výška finančných prostriedkov za sociálne služby však nie je konečná, kraj totiž podpisuje zmluvy s približne 40 neverejnými poskytovateľmi sociálnych služieb. Až po ukončení rokovaní a zmlúv bude definitívne známe, koľko peňazí kraj vyčlení v rozpočte pre neverejných poskytovateľov sociálnych služieb. "Novela zákona o sociálnych službách umožňuje klientovi slobodnú voľbu zariadenia sociálnych služieb na celom území SR. Z toho dôvodu je predpoklad, že v priebehu roka 2011 sa počet zazmluvnených neverejných poskytovateľov sociálnych služieb zvýši," dodala Tyšlerová.

(sita)

Páčil sa vám článok?