Laptop chce 28 mestských poslancov

10.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Zoznam mestských poslancov, ktorí prejavili záujem o laptopy zakúpené magistrátom, sa zastavil na čísle 28. Záležitosť však ešte nie je ukončená, pretože na zozname sa vraj nachádzajú aj poslanci, ktorí o počítač podľa vlastných slov nepožiadali.

Takým je napríklad Martin Zaťovič, ktorý pre Bratislavské noviny povedal, že pred mesiacom sa vyjadril len v tom zmysle, že o notebook bude mať záujem v prípade, ak ho dostanú všetci poslanci - oficiálne však o počítač nepožiadal.

Pôvodne malo mesto nakúpiť 63 počítačov a každému zo 45 poslancov jeden požičať, no poslanci rozhodli, že prenosný počítač mesto požičia len tomu, kto o to požiada. Zámer požičať mestským poslancom notebook sa stretol s kritikou, niektorým sa nepozdávalo, že laptop majú dostať všetci poslanci, teda aj tí, ktorí majú vlastný, alebo ho dostali ako poslanci Národnej rady SR. Všetci mestskí poslanci majú pritom e-mailové adresy, takže je predpoklad, že doma majú aj počítač.

Oficiálny magistrátny zoznam poslancov, ktorí do pondelka 7. februára 2011 prejavili záujem o požičanie notebookov z mestských peňazí: Tomáš Ágošton (MOST-HÍD), Martin Borguľa (SMER-SD), Marta Černá (Nezávislé fórum), Milan Černý (SDKÚ-DS), Peter Dubček (SMER-SD), Anna Dyttertová (KDH), Ľudmila Farkašovská (Slobodné fórum), Gabriela Ferenčáková (nezávislá), Stanislav Fiala (KDH), Peter Hanulík (SMER-SD), Jozef Havrilla (SaS), Radovan Jenčík (SDKÚ-DS), Izabella Jégh (MOST-HÍD), Ignác Kolek (KDH), Alena Krištofičová (SDKÚ-DS), Oliver Kríž (nezávislý), Vladimír Kubovič (Strana zelených), Ladislav Kugler (SDKÚ-DS), Peter Lenč (KDH), Michal Muránsky (SaS), Petra Nagyová-Džerengová (SDKÚ-DS), Ján Panák (SMER-SD), Peter Pilinský (Strana zelených), Anna Reinerová (SDKÚ-DS), Milan Šindler (KDH), Jarmila Tvrdá (KDH), Jozef Uhler (SDKÚ-DS), Martin Zaťovič (SDKÚ-DS).

(brn)

Páčil sa vám článok?