Magistrát na stránke zverejňuje viac ako musí

9.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská samospráva zverejňuje na internete aj záväzné stanoviská mesta k pripravovanej investičnej výstavbe či návrhom na spracovanie urbanistických štúdií. Podľa hovorcu primátora tak magistrát na oficiálnej internetovej stránke sprístupňuje aj tie informácie, ktoré idú nad rámec zákonných povinností.

Doteraz magistrát zverejnil 37 oficiálnych stanovísk mesta. Samospráva sa v nich okrem iného vyjadruje k projektom z hľadiska ich súladu s bratislavským územným plánom, možných vplyvov na životné prostredie či dopravné zaťaženie územia.

Od januára sú na oficiálnej internetovej stránke mesta zároveň zverejnené dôležité informácie týkajúce sa ekonomicko-hospodárskych otázok života v samospráve. Ide o sprístupnenie všetkých novouzatvorených zmlúv, pričom každá zmluva medzi hlavným mestom a dodávateľom nadobúda účinnosť až deň po jej oficiálnom zverejnení na internete. Na základe jedného z prvých rozhodnutí bratislavského primátora musia zamestnanci mesta zverejniť na internete všetky evidované faktúry a objednávky najneskôr do 10 pracovných dní od ich podpísania, vystavenia či doručenia.

(sita)

Páčil sa vám článok?