Kontrola v zariadení pre seniorov Rača pokračuje

8.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Kontrola v zariadení pre seniorov Rača v Bratislave stále pokračuje. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Iveta Tyšlerová.

Kontrolu nariadil kraj ako jeho zriaďovateľ na základe písomných podnetov od klientov zariadenia v súvislosti s prednostným umiestňovaním niektorých klientov do zariadenia. Oznámenia sa týkajú klientov, ktorí boli do zariadenia prijatí do jedného mesiaca od podania žiadosti o umiestnenie. Podľa písomnej informácie niektorí za umiestnenie do zariadenia poskytli finančný dar. Podnety sa týkajú aj umiestňovania klientov do zariadenia spred roka 2009. V tom čase čakacia lehota na prijatie do zariadenia predstavovala v niektorých prípadoch aj desať rokov.

"S jej výsledkami (kontroly, pozn. SITA) budú oboznámení najskôr krajskí poslanci," povedala Tyšlerová. Zastupiteľstvo kraja je naplánované na piatok 18. februára. Na otázku, ako chce kraj zabrániť, aby sa situácia s možným prednostným umiestňovaním klientov v budúcnosti neopakovala, hovorkyňa uviedla, že v minulom roku zmenil kraj systém prijímania klientov. "Nastavil prísnejšie a transparentné kritériá pri prijímaní klientov do zariadení v pôsobnosti samosprávneho kraja," dodala Tyšlerová.

(sita)

Páčil sa vám článok?