Nové Mesto je stále v rozpočtovom provizóriu

3.2.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské Nové Mesto je podobne ako niektoré ďalšie bratislavské miestne samosprávy stále v rozpočtovom provizóriu. Návrh rozpočtu na roky 2011 až 2013 spracovalo ešte bývalé vedenie mestskej časti, koncom januára sa ním zaoberala nová miestna rada.

"O výške rozpočtu členovia rady nediskutovali. V diskusii sa skôr kryštalizovali názory na smer, ktorým by sa samospráva mala uberať," uviedla pre agentúru SITA tlačová tajomníčka novomestského starostu Alžbeta Klesnilová. Hovoriť preto o konkrétnych zámeroch samosprávy na tento rok sa podľa nej ešte nedá.

Návrhom rozpočtu by sa mala podľa Klesnilovej zaoberať miesta rada aj tento mesiac. Pre dôkladnú prípravu materiálu vraj pritom nie je vylúčené, že nepôjde len o jedno rokovanie. Aj z toho dôvodu zrušil podľa nej starosta Rudolf Kusý rokovanie miestneho parlamentu, ktoré bolo pôvodne naplánované na utorok 8. februára. Náhradný termín zastupiteľstva zatiaľ nie je známy.

Spracovaný návrh vyrovnaného rozpočtu počíta s príjmami a výdavkami vo výške 16 663 5410 eur. Je to pritom o viac ako milión eur menej ako v roku 2010. Pri zostavovaní návrhu sa uvažovalo aj s čerpaním peňazí z rezervného fondu a fondu rozvoja bývania. Počnúc týmto rokom však bude podľa Klesnilovej možné využiť rezervný fond len na kapitálové výdavky.

(sita)

Páčil sa vám článok?