Starostka spochybňuje postup miestnych poslancov

26.1.2011
0
Páčil sa vám článok?

Poslanci bratislavskej Karlovej Vsi schválením tajomníka miestnej rady obchádzajú zákon. Tvrdí to karloveská starostka Iveta Hanulíková. Ako uviedla, už na rokovaniach poslaneckých klubov sa vyjadrila, že návrh na tajomníka rady na rokovanie miestneho parlamentu nepredloží, lebo podľa nej ide o obchádzanie zákona.

Od 1. januára tohto roku sa v zákone o obecnom zriadení zrušil inštitút uvoľneného poslanca. Napriek tomu, že starostka odmietla návrh na rokovanie predložiť, materiál sa pred poslancov dostal.

"Bol to návrh poslanca Stanislava Žiačika (SDKÚ-DS). O predložení tohto bodu som sa dozvedela 15 minút pred začiatkom zasadnutia," povedala Hanulíková. Opätovne pritom zdôraznila, že nevidí význam takejto funkcie. "Je to poslanec ako každý iný, bez pracovného pomeru, bez povinností zamestnanca, bez stanoveného pracovného času. A odmena pre tohto poslanca je vysoko nadpriemerná - 1 429 eur mesačne," konštatovala. Návrh miestnym zastupiteľstvom nakoniec prešiel a do tejto funkcie schválili poslanca Jána Keselého (SDKÚ-DS).

Agentúra SITA oslovila v tejto súvislosti aj poslanca Žiačika. Ten sa však k celej veci odmietol vyjadriť.

(sita)

Páčil sa vám článok?