Dúbravskí poslanci budú mimoriadne rokovať

15.1.2011
0
Páčil sa vám článok?

Noví poslanci miestneho zastupiteľstva v bratislavskej Dúbravke sa v utorok stretnú na svojom prvom mimoriadnom rokovaní. Mali by napríklad schváliť plat starostovi Jánovi Sandtnerovi, navrhujú ho vo výške 2390 eur.

Plat je vypočítaný vynásobením priemerného platu v národnom hospodárstve, čo je 744,50 eur koeficientom 3,21 pripadajúcim obciam s počtom obyvateľov v takom rozhraní, do ktorého spadá aj Dúbravka. Poslanci by tiež mali voliť aj zástupcu starostu, navrhujú Zdenku Zaťovičovú. O tejto nominantke rokovali kluby SDKÚ-DS a SaS a starostu žiadajú, aby si návrh na vicestarostku osvojil. Podľa nich spĺňa kvalifikačné a osobnostné predpoklady na "zastávanie tejto náročnej funkcie a má plnú a bezvýhradnú podporu celej koalície."

Na programe rokovania je podľa oficiálnej internetovej stránky www.dubravka.sk napríklad aj návrh na zakúpenie hlasovacieho zariadenia, návrh na zverejňovanie čerpania rozpočtu na internete, správa o činnosti útvaru kontroly, návrh na zmenu Zásad a pravidiel hospodárenia s majetkom mestskej časti či voľba členov komisií miestneho zastupiteľstva z radov poslancov a neposlancov.

(sita)

Páčil sa vám článok?