Primátor Ftáčnik bude zatiaľ bez svojich zástupcov

21.12.2010
0
Páčil sa vám článok?

Nový primátor Bratislavy Milan Ftáčnik bude zatiaľ bez svojich zástupcov, dnešnú voľbu námestníkov totiž sám stiahol z rokovania mestského zastupiteľstva. Dôvodom je, že primátor a poslanecké kluby so zastúpením v mestskom parlamente zatiaľ nenašli v tejto veci potrebnú dohodu.

Ftáčnik si totiž myslí, že posty námestníkov by mali zastávať zástupcovia najsilnejších klubov, ktoré sa dostali do mestského zastupiteľstva, teda SDKÚ-DS, KDH a Smer-SD. Strany však podľa neho majú iný názor a odvolávajú sa na koaličnú zmluvu, podľa ktorej sa uvažovalo s iným prerozdelením týchto postov. Rokovania o námestníkoch tak budú pokračovať.

Z rokovania mestského zastupiteľstva stiahli aj voľbu členov mestskej rady, keďže zo zákona sú jej členmi aj námestníci primátora. Rada je 30-členná a majú v nej zastúpenie starostovia 17 mestských častí, ktorí boli v novembrových komunálnych voľbách zvolení. Mestská rada tak bude podľa Ftáčnika funkčná a bude pracovať od januára. Na jej zasadnutia budú podľa primátora prizývaní aj zástupcovia poslaneckých klubov, aby vedeli, čo sa deje a čo sa pripravuje na rokovanie mestského parlamentu. 

Zastupiteľstvo zároveň schválilo Iva Nesrovnala za povereného poslanca, ktorý bude oprávnený zvolávať zasadnutia mestského parlamentu.

(sita)

Páčil sa vám článok?