Keltošová podala podnet pre porušenie moratória

20.12.2010
0
Páčil sa vám článok?

Jedným z podnetov, ktoré by mal v súvislosti s novembrovými komunálnymi voľbami prešetriť Ústavný súd SR, je možné porušenie volebného moratória v bratislavskom Lamači. Pre agentúru SITA to uviedla bývalá lamačská starostka Oľga Keltošová. Porušenia moratória sa podľa bývalej starostky dopustil jej protikandidát vo volebnom súboji a súčasný starosta Peter Šramko.

Podľa Keltošovej sa v čase moratória dostali obyvateľom mestskej časti tlačoviny, v ktorých ju vraj Šimko obviňuje z podvodu pri predaji pozemkov pre výstavbu polyfunkčného komplexu Lamačská brána, po novom Bory. Celá záležitosť je z roku 2007, podľa nej si Šramko počkal do volebného moratória, keď sa nemohla k veci vyjadriť a ani sa nevyjadrila.

Keltošová sa voči obvineniam bráni, nesúhlasí s tým, že by sa ako vtedajšia starostka dopustila podvodu. Podľa nej sa pozemky pod budúcim komplexom predali spoločnosti Penta so súhlasom poslancov, s cenou aj s finančným darom podľa Keltošovej súhlasilo 12 z 13 poslancov. 

Dar získala samospráva ako benefit za výstavbu novej štvrte. Súčasný lamačský starosta si za názorom o najväčšom podvode stojí, zároveň však zdôrazňuje, že nehovorí o svojej predchodkyni ako o podvodníčke. "Podvod sa ale udial," povedal Šramko. Argumentuje tým, že keď sa o predaji pozemkov hovorilo ešte v čase, keď pred rokmi viedol on mestskú časť, suma bola vyššia. Po zmene vedenia mestskej časti sa materiál opäť dostal pred poslancov, avšak vo veľmi krátkom čase a za omnoho nižšiu sumu. Mestská časť tak podľa neho prišla o 73 mil. vtedajších korún, čo označuje sa veľký podvod na obyvateľoch Lamača. Prešetrenie veci však víta, problém v tom nevidí.

(sita)

Páčil sa vám článok?