Šramko chce pokračovať v práci spred štyroch rokov

29.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

Nový starosta bratislavského Lamača Peter Šramko chce pokračovať v tom, čo rozpracoval pred štyrmi rokmi. Šramko pôsobil na poste starostu v období pred zvolením Oľgy Keltošovej za starostku v roku 2006.

Ako pre agentúru SITA uviedol Šramko, post starostu mestskej časti je zaväzujúci, táto pozícia podľa neho neznamená byť na výslní, sám sa chce držať pri zemi. Šramko chce opätovne naštartovať dlhodobé projekty, čerpať chce aj z myšlienok, ktoré mu otvorili protikandidáti.

Medzi jeho priority patrí vybudovanie protihlukovej steny, dokončenie kanalizácie a chce sa pokúsiť presvedčiť SPP, a.s. o dokončení plynofikácie na území mestskej časti. V čase dopravných špičiek navrhuje aj reguláciu dopravy políciou na problematickej križovatke na Vrančovičovej ulici, kým na nej nebude zavedená svetelná signalizácia.

Šramko, ktorého podporuje SDKÚ-DS - KDH - Most-Híd - OKS to nebude mať jednoduché ani v spolupráci s novým zastupiteľstvom, keďže väčšina poslancov je z koalície Smer-SD - SZS - SNS - SF. Za koalíciu Smer-SD - SZS - SNS - SF bude v deväťčlennom miestnom zastupiteľstve päť poslancov, za koalíciu KDH - Most-Híd -OKS štyria. "Budem hľadať spôsob, ako sa s nimi dohodnúť, aby sme sa nehádali," uviedol Šramko. Podľa neho človek musí vedieť komunikovať, nechce sa stať plniteľom diktátorských požiadaviek opozície.

(sita)

Páčil sa vám článok?