Podunajské Biskupice budú mať novú kanalizáciu

14.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

V Podunajských Biskupiciach budú mať obyvatelia novú kanalizáciu za 3 640 253 eur. Pre agentúru SITA to uviedla referentka koncepcie rozvoja a eurofondov Darina Jankovská.

V súčasnosti sa začalo vytyčovanie inžinierskych sietí na uliciach Parcelná, Hydinárska a Družobná dodávateľom stavby Skanska SK. Výstavba kanalizácie by mala byť ukončená v decembri 2011. Mestská časť podala v roku 2009 žiadosť o poskytnutie nenávratného finančného príspevku. Ministerstvo životného prostredia poskytne nenávratný finančný príspevok 3 333 960 eur z eurofondov a štátneho rozpočtu. Mestská časť na projekt prispeje sumou 306 292 eur.

Projektom “Odkanalizovanie podunajskej časti Bratislavského regiónu – Kanalizácia Podunajské Biskupice, 1. etapa“ sú dotknuté ulice Popradská, Krajinská, časť Šamorínskej, Vetvárska, časť Hydinárskej, Parcelná a časť Družobnej. "Momentálne sa nachádzame v začiatočnom štádiu výstavby. V rámci tejto činnosti musíme brať ohľad na minimalizovanie obmedzení hromadnej i individuálnej dopravy a obyvateľov dotknutého územia," uviedla Jankovská. Prípravné práce si podľa nej vyžadujú koordináciu kompetentných orgánov a inštitúcií mesta Bratislavy a obyvateľov dotknutého územia.

V rámci projektu dôjde k vybudovaniu 3,187 km kanalizačného zberača, 248 kusov nových kanalizačných prípojok a k napojeniu približne 794 producentov odpadových vôd na verejnú kanalizačnú sieť mesta Bratislavy. Mestská časť tak podľa Jankovskej prispeje k skvalitneniu života obyvateľov dotknutého územia, ako aj k skvalitneniu životného prostredia pre širokú verejnosť.

(sita)

Páčil sa vám článok?