Staromestský vianočný strom má 30 metrov

11.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

Tradičné Vianočné trhy mestskej časti Bratislava - Staré Mesto budú znovu na Hviezdoslavovom námestí. Začnú sa 19. novembra a až do 23. decembra 2010 na nich budú predajcovia ponúkať tradičné vianočné pochúťky a remeselnícke výrobky.

Vianočný strom mali osadiť pred historickou budovou Slovenského národného divadla v stredu 10. novembra. Jeho darca je z Valaskej Belej a na smrek, ktorý má mať tridsať metrov, začne spoločnosť Osvetlenie Bratislava inštalovať výzdobu vo štvrtok 11. novembra za asistencie jej dodávateľa.

„Po celej dĺžke stromu chladnej bielej farby budú padať hrejivé biele vretená a blikajúce svetlá. Nové bude aj vianočné osvetlenie nad vstupmi do pešej zóny - na križovatke Laurinskej, Panskej a Rybárskej brány, a to v tvare snehovej vločky. Novinkou budú aj padajúce vretená na platanoch pred Kernovým domom," informovala hovorkyňa staromestskej samospráv Alena Kopřivová.

Svetelné girlandy, ktoré ich zdobili v uplynulých rokoch, poslúžia v blížiacom sa vianočnom období na rovnaký účel, ale na promenádnom stromoradí Hviezdoslavovho námestia. Novú vianočnú výzdobu kúpila mestská časť formou elektronickej aukcie a zaplatila za ňu 32-tisíc eur (s DPH). Osvetlenie je založené na LED-technológii, to znamená s diódami šetriacimi elektrickú energiu. Ako dodala Alena Kopřivová, tradičnou súčasťou staromestských trhov je kultúrny program. Zimná promenáda 2010 ponúkne vždy v piatok, sobotu a v nedeľu popoludní rôzne kultúrne vystúpenia.

(brn)
Páčil sa vám článok?