Na Železnej studienke mesto opravilo parkovisko

3.11.2010
0
Na železnej studienke mesto opravilo parkovisko - Parkovisko1
Páčil sa vám článok?

Návštevníkom bratislavskej lokality Železná studienka a okolia je k dispozícii obnovené parkovisko pod Červeným mostom na Ceste mládeže. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa primátora Beatrice Szabóová.

Opravil ho Mestský parkovací systém v spolupráci s mestskou príspevkovou organizáciou Mestské lesy v Bratislave, náklady boli vyčíslené na sedemtisíc eur. Na parkovisku sa vymenili chodníkové obrubníky a znížila sa ich výška, aby sa pri parkovaní nepoškodzovali. Zároveň boli doplnené chýbajúce zatrávňovacie tvárnice, vyrovnali sa nerovnosti a priehlbiny na celej ploche. Kapacita parkoviska však podľa hovorkyne zostala nezmenená.

Okrem toho prešla opravou aj lesná asfaltová cesta v Rači v úseku od Slalomky po Biely kríž. Tá bola totiž počas predchádzajúcich rokov značne poškodená a tým sa stala nebezpečnou nielen pre cyklistov, ale aj pre turistov. Preto bolo nevyhnutné opraviť výtlky, na niektorých miestach sa pre poškodenie cesty vo väčšom rozsahu vymenil celý povrch. Náklady na opravu dosiahli 10-tisíc eur.

(sita)

Páčil sa vám článok?