Polícia zatkla starostu, ide o pozemky

12.10.2010
0
Páčil sa vám článok?

Starostu mestskej časti Bratislava - Rusovce Dušana A. zadržala polícia. Dôvodom bol údajný podvod pri prevode nehnuteľností v katastri obce.

Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie zo zločinného založenia, zostavenia a podporovania zločineckej skupiny a obzvlášť závažného zločineckého podvodu, z legalizácie príjmu z trestnej činnosti a falšovania celkom proti pätnástim páchateľom. Má ísť o podvodný prevod 40 hektárov ornej pôdy a 40 árov pozemkov v obci po zosnulom rakúskom občanovi v hodnote 700 000 eur.

Starosta údajne informoval spolupáchateľov, aby urobili prevod pozemku, ktorý nebolo možné spraviť v rámci legálneho postupu. Prevod mal byť cez tzv. biele kone. Traja z páchateľov sú už zadržaní, ostatných sa zatiaľ nepodarilo vypátrať, pretože ich pobyt je neznámy. Niektorí z nich sú stíhaní aj v inej trestnej veci a viacerí boli prepustení z väzby len nedávno. Starosta Dušan A. nie je stíhaný väzobne.

Medzi obvinenými sú aj bývalý príslušník SIS a príslušníci jednej z bratislavských zločineckých skupín, tzv. sýkorovcov.

(brn, sita)

Páčil sa vám článok?