Nové Mesto pripravuje diskusiu o Hornom Krameri

5.9.2010
0
Páčil sa vám článok?

Občania sa budú môcť opäť priamo vyjadriť k zmenám a doplnkom územného plánu zóny Horný Kramer v bratislavskom Novom Meste. Miestny úrad pripravuje na utorok 7. septembra 2010 o 17:00 h stretnutie s verejnosťou, dotknutými osobami a projektantmi v Dome kultúry na Stromovej ulici.

Zmeny a doplnky tohto dokumentu, v ktorom ide okrem iného o zníženie zastavanosti, sa totiž prerokovávajú nanovo. Materiál je vystavený na úradnej tabuli v budove miestneho úradu, záujemcovia si ho môžu pozrieť aj na internetovej stránke mestskej časti www.banm.sk. Písomné pripomienky možno zaslať miestnemu úradu do konca septembra. Do tohto termínu je tiež možné potvrdiť platnosť pripomienok podaných ešte v prvom prerokovávaní.

Samospráva o novom prerokovaní zmien a doplnkov územného plánu zóny Horný Kramer rozhodla po tom, čo aj ministerstvo potvrdilo, že v predchádzajúcom ukončenom prerokovávaní nie je možné pokračovať. Prvé konanie bolo ukončené 22. apríla, niektorí novomestskí poslanci však boli toho názoru, že nie všetci občania boli dostatočne informovaní. S tým však nesúhlasil hlavný architekt mestskej časti Jaroslav Kocka, pričom argumentoval zhruba 350 pripomienkami od občanov. Počet je podľa neho dôkazom, že občania o dokumente vedeli a mali ho naštudovaný.

(sita)

Páčil sa vám článok?