Park na nábreží dokončujú, dostane nové chodníky

2.9.2010
0
Park na nábreží dokončujú, dostane nové chodníky - Parcik vajanskeho3
Páčil sa vám článok?

Staromestská samospráva finišuje s dokončením parku na Vajanského nábreží, v ktorom je aj Pomník bulharským partizánom. Na jar a v lete tu mestská časť upravili zeleň a pribudla aj úplne nová tráva.

Podľa staromestského miestneho úradu minulý týždeň boli vybúrané a odstránené staré asfaltové chodníky, v ktorých boli zapustené vodovodné a kanalizačné siete. „V nasledujúcich dňoch bude potrebné zdvihnúť vysokotlakový rozvod plynu. Všetko však treba robiť veľmi opatrne - ručne, aby sa nepoškodili rozvody,“ uviedol úrad. Povrch nových chodníkov bude tvoriť kamenná drvina.

V rámci prác bola nedávno odkopaná zemina na konci parku - pri prístave, kde samospráva chystala podložie pre dlažbu. „Bude rovnaká ako tá, ktorú tu položilo v jarných mesiacoch hlavné mesto - na ňu vlastne nadviažeme,“ informuje miestny úrad. V parku sfunkčnia aj zavlažovací systém, ktorý napoja na zdroj vody. Systém bol vybudovaný na základe požiadavky mesta koncom minulého roku. Ako úrad ďalej informoval, ďalšia časť revitalizácie parku sa týka úprav a doplnenia obrubníkov lemujúcich chodníky a zeleň. Práce sa musia robiť citlivo, pretože niektoré obrubníky sú nadvihnuté mohutným koreňovým systémom starých stromov.

„Nechceme poškodiť stromy. Možno to bude trochu na úkor estetického hľadiska, ale rozhodli sme sa dať prednosť stromom,“ uvádza staromestská samospráva. Opravené a doplnené bude aj zábradlie po obvode parku. V tohtoročnom rozpočte má mestská časť Staré Mesto na revitalizáciu parku na Vajanského nábreží, vrátane prác súvisiacich s úpravou prístupu k Pamätníku československej štátnosti a jeho okolia, 185-tisíc eur. Úrad predpokladá, že práce v parku by mohli byť ukončené v septembri, je však limitovaný termínom dodávky dlažby.

(rob)
FOTO - Robert Lattacher

Páčil sa vám článok?